فروشگاه ساز رایگان فایل ، همکاری در فروش فایل | سل یو

گزارش کاراموزی بررسی دستگاه فرز

گزارش کاراموزی بررسی دستگاه فرز
خرید آنلاین
گارانتی خرید

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود.

مبلغ قابل پرداخت 9,100 تومان

پرداخت و دانلود

گزارش کاراموزی دستگاه فرز در 45 صفحه ورد قابل ویرایش



مقدمه :

آنچه صنعت ، وتولیدات آن راتشكیل میدهد ، قطعاتی است كه توسط ماشین آلات صنعتی وبه كمك مهارت و تجربه مهندسین و صنعت كاران حرفه ای ساخته و پرداخته می شود واز همین جاست كه می توان پی برد  « صنعت آفریده صنعت است»‌

دستگاه فرز

دستگاه های فرز ، شاید از نظر نوع كار ، یكی از پركارترین ، از نظر ساختمان متنوع ترین واز نظر كار كردن با آن دقیقترین دستگاه ها باشد .

با دستگاه فرز می توان كلیه چرخ دنده ها ، سطوح تخت وصاف ، سطوح با مقاطع دایره ، مستطیل ، لوزی حتی مقاطع نامنظم ( از نظر هندسی ) شیارهای مستقیم ومارپیچ و خلاصه 70% قطعاتی كه در صنعت به چشم می خورد تراشید . از این جهت ، معمولا كار كردن با دستگاه های فرز به دقت بالایی نیاز دارد این دستگاه ، از نظر ساختمان به دو دسته عمودی وافقی تقسیم می شوند كه تقریابا مشخصات هر دو یكسان است ،اما كاربرد این دو نوع برای كارهای متفاوت كمی مختلف است .

گذشته از عمودی یا افقی بودن ، شكل ظاهری فرزها بسیار متنوع است به گونه ای كه شرح تك تك آنها در حوصله این مختصر نمی گنجد .

همانگونه كه گفته شد كاركردن بادستگاه های فرز ، نیاز به دقت بالایی داشته و استفاده از متعلقات آن ، الزامی به نظر می رسد .

به هر حال ، پیش از شروع به كار ، لازم است تا كلیه قسمت های دستگاه مرتب و روغنكاری شده ، لوازم و ابزار آلات كمكی و و سایل اندازه گیری كالیبره شود واز متعلقات در جای خود ، به طور دقیق نگهداری به عمل آید .



1-4 كاربرد قسمت های مهم دستگاه فرز

1-1-4- پایه میز :

درواقع این قسمت ، فقط پایه ای برای میز ماشین نیست ، بلكه قسمت اعظمی از چرخ دنده های دستگاه داخل آن یاتاقان بندی شده و نگهدارنده فلكه ها می باشد . روی این پایه ، ریل ذوزنقه ای شكل پرداخت شده ای قرار گرفته كه درواقع به منظور حركت افقی ( درجهت محورz  ها ) میز تعبیه شده است زیرا این قسمت نیز ، استوانه‌ای پرداخت شده قرار گرفته كه راهنمایی است برای حركت عمودی ( درجهت محورy ها ) میز .



2-1-4 فلكه تنظیم ارتفاع میز ( فلكه حركت عمودی میز )

این فلكه : حركت عمودی میز را تامین می كند اگر درجهت عقربه های ساعت گردانده شود میز به طرف بالا وخلاف این جهت ، به طرف پائین حركت می كند . معمولا فلكه هایی كه برای حركت های مختلف میز ماشین به كار می روند . دارای خلاصی هستند یعنی هر چه فلكه گردانده شود ، میز حركتی نمی كند ،لذا باید ابتدا به كمك نیروی دست آن را به طرف داخل فشار ودر همان حالت فشار ، وقتی احساس شد كه حركت فلكه كمی سفت شده ، باید آن را گرداند .

علت استفاده از این مكانیزم این است كه هنگام كار ممكن است دست ، پا و حتی بدن فرزكار به فلكه های حركت دهنده میز برخورد كند . در این صورت با حركت فلكه ، میز جابجا شده واحتمال شكستن ابزار یا حداقل خارج شدن دستگاه و كار از حالت تنظیم پیش خواهد آمد ، اما وقتی فلكه ها به این سیستم مجهز شوند ، این احتمالات از بین می روند .



3-1-4 كشوی حركت عرضی میز :

كار این كشو ، تامین حركت عرضی میز درجهت محور z هاست كه توسط فلكه مربوط فراهم می گردد .



4-1-4 فلكه  تنظیم حركت عرضی میز :

با گرداندن این فلكه در جهت عقربه های ساعت ، میز (درجهت محور z ها ) از فرز كار دور شده با حركت آن درجهت عكس عقربه های ساعت ، میز به فرز كار نزدیك می شود .





5-1-4 میز اصلی ماشین :

مانند میزهای دیگر ، دارای شیارهای T شكل بوده كه می توان قطعه را توسط روبنده‌ها و پیچ ها روی آن بست یا گیره را به كمك پیچ های سر T شكل روی آن محكم نمود .

میز ماشین ، دارای سطحی سخت شده و كاملا پرداخت می باشد كه به تنهایی می‌تواند حركت طولی در جهت محور Y ها را تامین كند این كار ، هم به كمك دسته مربوطه‌ای كه به همین منظور در دو انتهای میز تعبیه شده انجام می گیرد ، وهم به كمك اهرم اتوماتی كه برای این حركت پیش بینی شده است .



6-1-4 دسته حركت طولی میز ماشین .

با گرداندن این دسته در جهت عقربه های ساعت ، میز از فرز كار دور ، ودر جهت خلاف عقربه های ساعت به فرز كار نزدیك می شود . یعنی با توجه به شكل ،میز به سمت چپ یا راست حركت می كند ( درجهت محور X ها ) .



7-1-4 اهرم حركت اتومات میز :

این اهرم درست در جلوی میز دستگاه قرار گرفته و حركت اتومات را با پیشروی از

قبل تعیین شده تامین می كند اگر این اهرم به سمت چپ كشیده شود ، میز به سمت چپ ، واگر به سمت راست كشیده شود به طرف راست حركت می كند .



8-1-4 سر دستگاه وكلگی ماشین :

سر دستگاه ( درماشین افقی ) وظیفه نگهداری كلگی دستگاه را به عهده دارند كه توسط زبانه ذوزنقه شكلی كه برای همین منظور روی كف زیرین تعبیه شده فراهم می‌گردد این زبانه كاملا پرداخت شده وبه عنوان راهنما برای كلگی مورد استفاده قرار می گیرد .

كلگی دستگاه ( درماشین عمودی ) نیز وظیفه نگهداری محور كار رادارد و برای تراش زاویه ، می توان آن را تحت زاویه قرار داد  برای زاویه دار كردن ، كافی است پیچ های روی این  قسمت را

شل كرده ، و آن را با توجه به نوار مدرجی كه روی گلویی نصب شده ، گرداند تا زوایه مورد نظر به دست آید . واضح است كه پس از تنظیم زوایه ، دوباره باید پیچ ها را محكم كرد .



9-1-4 ضامن كلگی و فلكه تنظیم حركت عمودی محور :

ضامن كلگی ( در ماشین افقی ) تنها وظیفه محكم كردن كلگی را در جای خود دارد .

یعنی هرگاه محور از بوش و تیغ فرز مورد لزوم پر شد ، باید كلگی را داخل راهنمای سر دستگاه قرار داد وضامن را بست . با این عمل ، كلگی كاملا محكم می شود .

فلكه حركت عمودی محور ( دردستگاه عمودی ) برای تامین حركت عمودی به كار می رود . هنگامی از این قلكه استفاده می شود كه میز ، تا حداكثر مقدار خود به طرف بالا آمده و باید بار دادن عمودی را جهت انجام كار تامین نمود . در این حالت (معمولا در اكثر دستگاه ها ) باگرداندن فلكه ، در جهت خلاف عقربه های ساعت ، می توان محور را به پائین حركت داده بارمورد لازم را به دست آورد .



10-1-4 محور كار ( درن و گلویی )

محوركار دردستگاه های فرز افقی و عمودی متفاوت است بدین ترتیب كه در دستگاه‌های افقی ، این محور به صورت یك شافت یا یك درن ( میله مخروطی ) می‌باشد (همانگونه كه در شكل 194 الف و ب نشان داده شده ممكن است این محورها دارای انواع گوناگون واستاندارد شده ، فروانی باشند ) كه تیغ فرز باید داخل این میله قرار بگیرد و توسط بوش هایی كه در شكل 195 آورده شده مهار شوند .

-2-4 صفحه گردان :

برای بستن قطعه كارهای مختلف می توان از صفحه گردان استفاده نمود . طریقه بستن قطعات روی این صفحه ، دقیقا مشابه بستن قطعات روی میز فرزیا میز صفحه تراش می باشد ، زیرا صفحه آن كاملا صاف وصیقلی بوده وشیارهای T شكلی روی آن تعبیه شده كه می توان قطعات را به كمك روبنده و پیچ های سر T شكل بست با گیره ای را روی آن قرار داده و با پیچ محكم كرد .

پس از بستن قطعه ، می توان صفحه را به كمك دسته ای كه در قسمت پایه آن قرار



3-2-4 زیر سری و روبنده :

زیر سری ها ، مكعب های كمكی دیگری هستند كه در روبنده ها مورد استفاده دارند .

شكل های 205 نمونه هایی از این كه زیر سری و روبنده ها را نشان می دهد .



4-2-4 شمش های موازی :

شمش ها در قسمت صفحه تراش شرح داده شد ( مراجعه كنید به شكل 171)

5-2-4 گیره

گیره ها انواع مختلفی دارند كه دو نوع ساده و گران آن در قسمت متعلقات ماشین‌های صفحه تراش مختصرا شرح داده شد ( مراجعه كنید به صفحه 156 شكل 169 و توضیحات مربوطه ) گیره اونیور سال كه بیشتر در ابزار سازی دقیق وبرای دستگاه های فرز به كار می رود نوع دیگری از گیره هاست دقت ، ظرافت و همچنین توانایی انجام كار این گیره ، لزوم آن را چند برابر می كند ،اما متاسفانه به دلیل گران بودن ودقت لازم هنگام كار ،كمتر مورد استفاده قرار گرفته است . شكل 206 نمونه ای از این گیره ها رانشان می دهد





بالایی ، آن را بصورت عمودی حدود 900 گرداند . همانگونه كه گفته شد ، تنظیم كردن زوایای این گیره ، معمولا برای ماشینكارها مشكل می باشد در حالی كه استفاده از آن ، این امكان رامی دهد كه از زاویه دادن تیغ فرز و كلگی و عوامل مشابه آنها جلوگیری شود .

مثلث ، متوازی الاضلاع ، شش گوش و..

7-2-4 دستگاه تقسیم :

گاهی اوقات ، برای ساختن بعضی از قطعات صنعتی نمی توان از صفحه گردان استفاده كرد ، ولذا وسیله ای مناسب كار است كه بتواند قطعات را با طول بیشتر وحتی با دقت بالاتری تولید كند . دستگاهی كه چنین مشخصاتی داشته باشد به دستگاه تقسیم معروف است . این دستگاه برحسب كار به دو دسته مستقیم وغیر مستقیم تقسیم می شود .


در دستگاه تقسیم مستقیم ، محور دسته گردان در امتداد محور قطعه كار می باشد ومستقیما با گردش آن ، سه نظام نیز حركت می كند این دستگاه ها ، دارای صفحات تقسیم شیا ردار یا سوراخ دار می باشد كه بنا به دقت كار و دستگاه ، تعداد این شیار‌ها 24 و 36 و 46 وحتی 60 شیاره ( سوراخه ) می باشد شكل 213 یك دستگاه تقسیم مستقیم را نشان می دهد .

سرعت عمل این دستگاه ها بسیار بالا بوده و در سری تراشی مورد استفاده فراوان دارد برای كار كردن با این دستگاه ، نیاز به مهارت بالایی نیست وتنها باید مشخص نمود كه چه تعداد شیار ، خط ،سوراخ ، دندانه یا ..باید روی قطعه ایجاد نمود . لذا با در نظر گرفتن این اصل ، باید صفحه مورد نظر رااز بین صفحات شیار دار ( از 24 تا 60 شیاری ) انتخاب كرده روی دستگاه نصب نمود . پس ازانتخاب صفحه ، باید قطعه كار را داخل سه نظام ( صفحه نظام ونوك گیر ) بست .

باید صفحه رابه تقسیمات مساوی تقسیم كرده وبرای شروع ، ضامن ( قفل ) مربوطه را به داخل شیار یا سوراخ نمود وكار را شروع كرد . حال با درنظر گرفتن تقسیم بعدی باید ضامن را از شیار قبلی خارج وداخل شیار جدید قرار و ماشینكاری راهمچنان ادامه داد .

این كار انقدر انجام می شود تا قطعه كامل گردد برای انتخاب صفحه ، باید توجه داشت كه تعداد شیارهای صفحه برتعداد تقسیمات روی قطعه كار قابل قسمت باشد مثلا برای ایجاد 12 یا 5 سوراخ روی محیط یك قطعه كار ،از صفحه 46 شیاری نمی‌توان استفاده كرد بلكه به ترتیب صفحه 24 و 60 شیاری قابل استفاده است .

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود.

مبلغ قابل پرداخت 9,100 تومان

پرداخت و دانلود

اشتراک بگذارید:

برچسب ها : گزارش کاراموزی بررسی دستگاه فرز , کاراموزی بررسی دستگاه فرز , کارورزی بررسی دستگاه فرز , دانلود گزارش کارآموزی بررسی دستگاه فرز , بررسی دستگاه فرز , دستگاه , فرز

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر