فروشگاه ساز رایگان فایل ، همکاری در فروش فایل | سل یو

مقاله بررسی رضایت شغلی

مقاله بررسی رضایت شغلی
خرید آنلاین
گارانتی خرید

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود.

مبلغ قابل پرداخت 9,100 تومان

پرداخت و دانلود

مقاله بررسی رضایت شغلی در 38 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه :

به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران، از میان همه مفاهیمی‌كه روانشناسان و متخصصان رفتار سازمانی و مدیریت در موقعیتهای سازمانی مختلف مطالعه كرده اند، رضایت شغلی از مهم ترین زمینه های پژوهشی بوده است به همین دلیل دیدگاه ها و مفهوم سازی های  متعدد و گاه متناقض درباره آن شكل گرفته و توسعه یافته است. این مفهوم تلاشهای نظری و بنیادی بسیاری را به خود معطوف ساخته و نیز در تمامی‌سطوح مدیریت و منابع انسانی سازمانها اهمیت یافته است. اهمیت رضایت شغلی از یك سو به دلیل نقشی است كه در  پیشرفت سازمان و نیز بهداشت و سلامت نیروی كار دارد و یكی از عوامل بسیار مهم در ایجاد نگرش مثبت در فرد نسبت به كارش می‌باشد و به اعتقاد برخی صاحبنظران كاركنانی كه از كار خود رضایت دارند در مقایسه با آنان كه احساس رضایت نمی‌كنند بازدهی یا تولید بیشتری دارند و از دیگر سو به این علت است كه علاوه بر تعاریف متعدد و گاه پیچیده، محل تلاقی بسیاری از حوزه های علمی‌مانند روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت و حتی اقتصاد و سیاست بوده است ( لاوسون و شن ، 1998 )

درباره رضایت شغلی نظریه های گوناگونی ارائه شده است اما می‌توان گفت تعالی‌ آنها رضایت شغلی را بر پایه این سه محور قرار می‌دهند:

1- توقعات و انتظارات افراد در زمینه موقعیتهای واقعی، 2- میزان بر آورده شدن نیازهای جسمی‌و روانی، و 3- سطح ابقای ارزشهای مهم ( نیوتن و كینان ، 1991). از این رو عوامل متعدد و متنوعی زمینه ساز و ایجاد كننده رضایت شغلی می‌باشند. این عوامل را می‌توان از ویژگیهای شخصیتی، احساسات عاطفی و حالتهای هیجانی كه جنبه های درونی نامیده می‌شود تا شرایط و ویژگیهای سازمانی، اجتماعی و فرهنگی كه جنبه های بیرونی به حساب می‌آید، مرتب كرد ( تت و می‌یر ، 1993). در زیر به تعدادی از این تعاریف اشاره می‌گردد.

تعاریف رضایت شغلی :

رضایت شغلی از دیدگاه های گوناگون تعریف نموده اند كه ذیلاً به چند مورد اشاره می‌شود:

- مطالعه رسمی‌رضایت شغلی با مطالعات هاثورن  در اوایل دهه 1930 شروع و از آن پس بطور گسترده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت در اصل رضایت شغلی به این دلیل اهمیت یافت كه طرفداران اولیه رویكرد روابط انسانی، مدیران را قانع كردند كه كارگر خوشحال، كارگر سود آور است.

- تلاش كلاسیكها برای تعریف رضایت شغلی در سال 1953 توسط رابرت هاپاك   انجام شد. وی می‌گوید رضایت شغلی مفهومی‌پیچیده و چند بعدی است كه با عوامل روانی، اجتماعی و جسمانی ارتباط دارد. تنها یك عامل موجب رضایت شغلی نمی‌شود. فرد با تاكیدی كه به عوامل مختلف از قبیل میزان درآمد، ارزش اجتماعی شغل، شرایط محیط كار و اشتغال در زمانهای متفاوت دارد به طرق گوناگون از شغلش احساس رضایت می‌كند ( هوی و میسكل، 1371، ص276).

- شرتزر  معتقد است رضایت شغلی به معنای دوست داشتن وظایف مورد لزوم یك شغل، شرایطی كه در آن كار انجام می‌گیرد و پاداشی كه برای انجام آن دریافت می‌شود و اینكه نیازهایش تا چه حدودی با انجام فعالیتهای شغلش برآورده می‌شود.

- هرسی و بلانچارد  معتقدند رضایت شغلی تابعی است  از سازگاری انتظارات سازمانی با نیازهای سرشت كلی فرد، در حالی كه این دو توافق  و تعادل داشته باشند، رفتار بطور همزمان برآورنده انتظارات سازمان و نیازهای فرد است یعنی اثر بخشی و رضایت تواماً حاصل می‌گردند.

ب- عوامل بیرون سازمانی:

 1- ب:  نقش شرایط اقتصادی جامعه و رضایت شغلی: بر اساس نظر اقتصاددانان        شرایط اقتصادی جامعه زمانی خوب و  مساعد است كه جامعه در" اشتغال كامل " باشد در وضعیت اشتغال كامل " سطح بیكاری " در جامعه صفر و یا متمایل به صفر است. تحت این شرایط یافتن شغل جدید برای افراد بسیار آسانتر است. از این رو رابطه بین رضایت شغلی و ترك خدمت در زمانهایی كه نرخ بیكاری در جامعه پائین بوده نسبت به ایامی كه میزان بیكاری بالاست به مراتب قوی تر خواهد بود. بر همین اساس هنگامی كه میزان بیكاری در جامعه بالا است افراد می دانند كه به سادگی نمی توانند شغل دیگری را پیدا كنند.  بنابراین ترجیح می دهند كه بدون توجه به رضایت از شغل فعلی خویش در آن سازمان باقی بمانند. خلاصه اینكه، شرایط نامطلوب اقتصادی به عنوان  یك عامل خارجی و محیطی محسوب می شود كه بر رضایت تاثیر دارد. رضایت  شغل در چنین شرایطی تاثیر چندانی بر رفتارهای كاری افراد بر جای نمی گذارد.

2- ب: نقش اتحادیه ها در رضایت شغلی: شاید بتوان اظهار كرد كه مهمترین دلیل پیدایش اتحادیه ها عدم رضایت شغلی است. كاركنان به دلایل مختلفی از جمله حقوق و مزایای كم، قوانین و مقررات انضباطی  غیر عادلانه و عدم رضایت از اصول ایمنی و حفاظتی توسط سازمانها، احساس نارضایتی و یاس می كنند. در چنینی حالتی گرایش به اتحادیه ها می تواند بهترین راه حل باشد، كاركنانی كه از كار و شرایط حاكم بر آن راضی هستند به ندرت به فعالیتهای اتحادیه ای گرایش پیدا می كنند و اصولاً نیازی به این اتحادیه ها ندارند.

3-ب: رابطه خود كارسازی اداره و ر     ضایت شغلی: عوامل بسیاری در رضایت شغلی دخیل می باشند و یكی از عواملی كه می تواند بیشترین تاثیر را بر رضایت داشته باشد، چالشی بودن كار است پس اگر بتوان با خود كارسازی، چالشی بودن كار را افزون ساخت، كاركنان و كاربران خسنودتر خواهند بود. عوامل موثر بر رضایت شغلی به طور مستقیم یا غیر مستقیم می تواندبیانگر رابطه مثبت یا منفی خود كارسازی  و رضایت شغلی باشند. به عنوان مثال، اگر بتوان در اثر افزایش میزان خودكاری  شغل مواردی چون: پرداخت بیشتر، شرایط ارتقاء بهینه تر، عنی تر شدن، شرایط فیزیكی مطلوبتر و … را فراهم آورد، رضایت بیشتری حاصل خواهد شد ولی اگر خودكارسازی شغل، شرایطی عكس، چون پرداخت كمتر، شرایط ارتقاء نامناسبتر و ... را فراهم آورد، رضایت شغلی كمتر خواهد شد. (حضوری ، 1382،70).

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود.

مبلغ قابل پرداخت 9,100 تومان

پرداخت و دانلود

اشتراک بگذارید:

برچسب ها : تحقیق بررسی رضایت شغلی , پژوهش بررسی رضایت شغلی , مقاله بررسی رضایت شغلی , دانلود تحقیق بررسی رضایت شغلی , رضایت شغلی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر